När vi bad Lunchklubbens medlemmar tycka till om sina Dagensfavoriter stod
Rostad kycklingfilé som vinnare. Inte så konstigt, eftersom det är en lite festligare vardagsrätt
med smaker som många uppskattar. Och om du inte vill laga själv, så finns rätten så klart alltid
tillgänglig i din närmsta frysdisk.
4 portioner
4st kycklingfiléer
1 påse minirösti
400 gr Gröna bönor
Svartvinbärsgelé
2 schalottenlökar
50 gr smör
1-2 msk grönpeppar i lag
2 msk Maizena
3 msk kalvfond på flaska
3 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja med grön kork (mindre salt)
Salta och peppra kycklingfiléerna, stek i grillpanna eller i ugn till 72 grader i innertemperatur.
Värm Röstin enligt anvisningar på förpackningen.
Koka eller stek bönorna enligt anvisningar på förpackningen.
Smält smöret i en gryta, krossa grönpepparn, skala och finhacka löken. Tillsätt detta i smöret och låt fräsa någon
minut (1-2).
Häll i vatten, fond och grädde och låt koka ett par minuter. Tillsätt maizena och låt koka upp och koka i 1-2 minuter.
Smaka av med soja, salt och peppar.
Servera kycklingen, röstin och de gröna bönorna tillsammans med såsen och gelén.
Smaklig spis önskar vi på Findus!