Facebook pixel
Lunchklubb

Laga vår storfavorit
– här är receptet

När vi bad Lunchklubbens medlemmar tycka till om sina Dagensfavoriter stod
Rostad kycklingfilé som vinnare. Inte så konstigt, eftersom det är en lite festligare vardagsrätt med smaker som många uppskattar. Och om du inte vill laga själv, så finns rätten så klart alltid tillgänglig i din närmsta frysdisk.

Rostad kycklingfilé

Rostad kycklingfilé med grönpepparsås, gelé, gröna bönor och röstipotatis

4 portioner

4st kycklingfiléer
1 påse minirösti
400 gr Gröna bönor
Svartvinbärsgelé

Sås

2 schalottenlökar
50 gr smör
1-2 msk grönpeppar i lag
2 msk Maizena
3 msk kalvfond på flaska
3 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk kinesisk soja med grön kork (mindre salt)

Gör så här:

Salta och peppra kycklingfiléerna, stek i grillpanna eller i ugn till 72 grader i innertemperatur.
Värm Röstin enligt anvisningar på förpackningen.
Koka eller stek bönorna enligt anvisningar på förpackningen.

Sås:

Smält smöret i en gryta, krossa grönpepparn, skala och finhacka löken. Tillsätt detta i smöret och låt fräsa någon
minut (1-2).
Häll i vatten, fond och grädde och låt koka ett par minuter. Tillsätt maizena och låt koka upp och koka i 1-2 minuter.
Smaka av med soja, salt och peppar.

Servera kycklingen, röstin och de gröna bönorna tillsammans med såsen och gelén.


Smaklig spis önskar vi på Findus!